29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Dušená kapusta

Název Množství a jednotka
kapusta 1 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
špek 30 g
sádlo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po uvaření kompaktnější) omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a uvaříme doměkka. Cibuli a špek nakrájíme najemno, na sádle osmažíme dozlatova a připravíme jíšku - přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, jakmile mouka zrůžoví, zředíme menší sklenkou studené vody a vlijeme do kapusty. Povaříme ještě pět minut a dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, popřípadě dosolíme.
Podáváme s uzeným masem nebo osmaženou klobáskou a vařenými bramborami.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky na jablkách

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Postup: Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...