Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po uvaření kompaktnější) omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a uvaříme doměkka. Cibuli a špek nakrájíme najemno, na sádle osmažíme dozlatova a připravíme jíšku - přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, jakmile mouka zrůžoví, zředíme menší sklenkou studené vody a vlijeme do kapusty. Povaříme ještě pět minut a dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, popřípadě dosolíme. Podáváme s uzeným masem nebo osmaženou klobáskou a vařenými bramborami.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek